Některým hráčům občas povolím i tykání

12. březen 2015

Fotbalová rozhodčí a členka komise rozhodčích Michaela Šichevičová k nám přijela z Kočova na Tachovsku. Do mateřské dovolené aktivně fotbal hrála, nyní už několik let píská nejnižší soutěže mužů a chystá vznik ženského fotbalového klubu v Mariánských Lázních. Naším hostem byla 12. března 2015.

Už v dětství chodila na louku kopnout si s kluky. A šlo jí to, protože od 13 do 18 let „válela“ na postu krajního obránce v ženském týmu Chodové Plané a Trstěnic. Dnes se snaží svou hráčskou aktivitu oživit: zakládá klub a čeká, že najde dostatek dívek a žen, které si fotbal zamilují stejně jako ona.

Samostatnou kapitolou je její dráha rozhodčí. V tachovské komisi došli k poznání, že když ji nominují do role hlavní sudí ve vyhecovaném zápase, chovají se chlapi na hřišti podstatně umírněněji, než kdyby utkání pískal muž. Příkladem takového jiskřivého utkání budiž derby mezi Planou a Konstantinovými Lázněmi.

Na hřišti jí hráči vykají, ale když se zápas odvíjí v klidu a v pohodě, toleruje od některých i tykání. A úplatky? O těch se na této úrovni určitě mluvit nedá. Ani poukázku na kosmetiku nebo ke kadeřníkovi před zápasem Michaela nikdy nedostala. V legraci dodává, že to ale může být inspirací do budoucna…

Má nějaké fotbalové vzory? Jakému týmu fandí? Kolik rozdala červených karet? A vede k fotbalu i svého syna?

Nejen na tyto otázky odpovídá fotbalistka a fotbalová rozhodčí Michaela Šichevičová. Celý rozhovor s moderátorem Stanislavem Juríkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

Spustit audio