Německo přijde na konci roku o celoplošné digitální sportovní rádio

20. prosinec 2022

Německá společnost Teutocast oznámila v pondělí 19. prosince, že na konci letošního roku, konkrétně na Silvestra, ukončí distribuci svého digitálního sportovního rádia. Stanice Sportradio Deutschland byla k dispozici prostřednictvím DAB+ multiplexu Antenne DE, který svým signálem zasahuje zejména severní a západní část naší republiky.

Čtěte také

Ukončení celoplošné sportovní stanice oznámila společnost Teutocast jako součástí změny svých obchodních priorit. Mezi ně patří mj. zaměření na značku Femotion Radio, tematickou stanici věnovanou ženám, která je v současné době k dispozici v DAB+ Severním Porýní-Vestfálsku, Brémách a v horizontu několika měsíců také v celoplošném multiplexu Sachsen na kanálu 12A. Díky tomu bude stanice zachytitelná i na území Čech, mj. z vysílače Löbau.

„Ukončení distribuce stanice Sportradio Deutschland, které proběhne 31. prosince, je nevyhnutelnou součástí přeskupení aktivit společnosti Teutocast,“ uvedl provozovatel programu a doplnil: „Audio trh je dynamičtější než kdy jindy a příležitosti, které se nám jako investorům a inovátorům v této souvislosti otevírají, nebyly nikdy větší.“ Ukončení projektu nepovažuje Teutocast za jednoduché rozhodnutí a všem partnerům děkuje za spolupráci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související