Nesnažíme se stylizovat. Je to vždy o dané písničce, říká frontman kapely Zavěšený kafe

12. květen 2022

Šestice muzikantů, kteří chtějí svými písničkami vždy oslovit co možná nejširší publikum. Vznikla v době covidu a už má za sebou účast v regionální soutěži Top Roof Top talent, ve které se muzikanti dostali až do samotného finále.

Kapela vznikla v roce 2021 a říká si velmi netradičně – Zavěšený kafe. Slyšet jejÍ muziku můžeme téměř pro celém Karlovarském kraji. „Název Zavěšený kafe vznikl tak, že spousta lidí má ráda kafe. Není to jen fráze, je to kousek historie. Už dřív, když bohatý člověk přišel do kavárny a zaplatil si kafe, tak to druhé zaplatil pro někoho jiného. Byl to symbol dobroty, takže odtud původ našeho názvu,“ vysvětlil frontman Pavel Kohn.

Zavěšený kafe hraje folk-rock s prvky amerického i českého country. „Je to akustická muzika s autorskou tvorbou. Nesnažíme se stylizovat. Je to vždy o té dané písničce. Jedna je víc country, druhá více folk, další rock,“ upřesnil Kohn.

V kapele lidé mohou vidět Jana Jirouška, Jiřího Kollarova, Luďka Štáce, Pavla Dundu, Vítězslava Adamce a Pavla Kohna. Skupina hraje na nástroje jako je saxofon, akordeon, sólová kytara, ukulele, ale také i baskytaru, banjo a housle.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio