Nízkoprahové kluby otevírají dveře veřejnosti

22. září 2020 07:20

Během tohoto týdne mohou zájemci navštívit zdarma nízkoprahové kluby po celé České republice a seznámit se tak s jejich provozem. Rodiče se mohou dozvědět, jak řešit problémy s návratem dětí do školy po koronavirové pauze a kluby pomohou i s výukou na dálku.

Nízkoprahové kluby umožňují dětem a mladistvým trávit v těchto zařízeních volný čas. Děti v klubech mohou nalézt pomoc, sociální poradenství a obdržet rady týkající se dospívání. Tyto kluby se tradičně koncem září otevírají veřejnosti. V rámci letošního ročníku Týdne nízkoprahových klubů se zájemci dozvědí, jak řešit distanční výuku během covidové epidemie.

Kluby nabízí pomoc s doučováním

Nízkoprahové kluby nyní zdarma nabízí pomoc s doučováním či i případné zajištění potřebné techniky pro výuku na dálku. Tato pomoc může značně ulevit rodičům, kteří potřebují docházet do zaměstnání.

Do Týdne nízkoprahových klubů se v Plzeňském kraji zapojilo celkem sedm zařízení. Jedním z nich je klub Akcent v Jiráskově ulici v Rokycanech, klub Echo na náměstí v Dobřanech nebo Fontána v Domažlicích chystající program v Hanově parku. V Tachově se otevře klub Relax se sídlem v Rokycanově ulici a také v Hostouni se zapojil klub Uličník. V Plzni mohou rodiče zamířit do klubu Atom v Sokolovské ulici a dále do klubu Vzducholoď ve Sladkovského ulici.

Kluby si v tomto týdnu do 25. září připravují zábavné programy pro návštěvníky, při kterých si mohou zájemci zahrát různé hry, prohlédnout si klub či si v dobřanském klubu Echo prohlédnout výstavu fotografií s názvem Zaostřeno na život.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio