Zdeněk Truhlář

redaktor publicistiky

Podílím se na tvorbě pořadů Srdcovky Zdeňka Junáka, Den na Moravě a Výlety.

Životní motto:

Dělej, co smysl má, nedělej, co smysl nemá.

Před rozhlasem:

Po maturitě na strojírenské škole jsem cítil, že moje místo bude spíše v umělecké branži než v té technické. Krátce na to jsem dostal příležitost pracovat jako moderátor v brněnském rádiu Krokodýl, kde jsem začal sbírat první zkušenosti. Odtud mé kroky vedly do rádia Kiss Hády na pozici moderátora zpráv, kde jsem po roce přesedlal na několik let na pozici moderátora denního vysílání.

Poté jsem jako moderátor zpravodajství krátce pracoval v rádiu Hey! a spolupracoval také s regionální kabelovou televizí Brněnská 1 jako redaktor a moderátor lifestylového pořadu Vlna z Brna. Vedle zaměstnání v rozhlasu jsem devět let pracoval také v České televizi Brno jako editor a moderátor zpráv v pořadu Dobré ráno. Občas se mihnu v nějaké komparzní či epizodní herecké roli. Můj hlas mohou diváci zaslechnout i v Křesťanském magazínu brněnského studia České televize.

V rozhlase:

V roce 2008 jsem se vydal na desetiletou dráhu rozhlasového moderátora zpravodajství.

V současnosti jako dramaturg pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka připravuji scénáře a podklady do vysílání, vyřizuji hudební přání, komunikuji s posluchači i známými osobnostmi. Stojím za tím, co se bude v pořadu vysílat a jaká bude jeho náplň.

Jako redaktor publicistiky se podílím na tvorbě pořadu Den na Moravě, do kterého přispívám rozhovory s odborníky, profesionály a osobnostmi, které mají vliv na různé obory občanské společnosti.

Audio a fotoreportážemi ze zajímavých míst a turistických cílů jižní Moravy přispívám do víkendového pořadu Výlety.

Co mě baví:

Fotografování, herectví, poslech hudby od jazzu až po hardrock, zpěv, hra na kytaru a cajon, filmy, cestování, procházky, objevování nových míst, přicházení věcem na kloub a také moje pestrá práce, která je mi zároveň i životním koníčkem.

Kontakt:

726 46 5150

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové