Anna Herza Tydlitátová

producent multimediálního obsahu

Pracuji jako multimediální producentka v Kreativním HUBu.

Co dělám v rozhlase:
Pracuji jako multimediální producentka v Kreativním HUBu - kde se snažíme vytvářet prostor pro inspirativní diskuzi o multimediální tvorbě v rozhlase i mimo něj. Já osobně vyvíjím s autorkami a autory náměty na nové podcasty a zajímám se o trendy na trhu s audiem obecně. Ráda bych zde vytvářela prostor, kde bude možné svobodně experimentovat a nebát se přitom učit z vlastních chyb.

Co jsem dělala před rozhlasem:
Studovala jsem Katedru produkce na FAMU a pak několik let pracovala jako produkční a producentka na volné noze. Natočila jsem jeden celovečerní film; spolupracovala na několika dalších; podílela se na vydání několika knížek a realizaci výstav; v poslední době jsem pracovala pro mezinárodní festival televizních seriálů. Experimentovala jsem s vývojem seriálů metodou tzv. writers room.  Moje zkušenosti s prací v kreativních odvětvích se nakonec sběhly do spoluzaložení self-help skupiny pro holky a ženy u filmu.

Aktuálně jsem se od audiovize přesunula k audiu, kde se pořád učím nové věci!

Oblíbený multimediální projekt nebo rozhlasový pořad:
Cokoliv, kde je dobrý storytelling. Z tohoto hlediska pro mne byla vůbec první škola podcastová série Invisibilia od NPR. Obecně mám taky hodně ráda produkci od The Guardian; sem patří třeba jejich vynikající uzavřená série Close Encounters. V quality tv mne baví třeba taková Phoebe Waller-Bridge. Okrajově sleduji i tvorbu pro děcka a mladé, tady mne, v posledních letech, zaujal fenomén SKAMu.

Jak bude vypadat a hrát Český rozhlas za 10 let:
Nevím, ale přeju mu, aby se nikdy nebál experimentovat, reagovat na zahraniční trendy a přinášet důležité inovace do českého mediálního prostoru!

Co mě baví:
Překopávání záhonů na zahradě, spaní pod širákem, lelkování, kino, les.

Všechny články