Nová parkovací místa, opravy ulic a mnohé další čeká obyvatele Chodova

20. prosinec 2018 11:00

Oprava bývalé základní školy, oprava pomníku nebo rekonstrukce ulic. To vše chystá Chodov na Sokolovsku na příští rok. Rozpočet schválili zastupitelé města.

Na investice má město připravených 38 milionů korun. Jednou z investic bude rozšíření parkovacích míst. Ve Smetanově ulici vyroste parkoviště s kapacitou zhruba 35 míst „S ředitelem základní školy ve Školní ulici jsme nově uspořádali areál tak, abychom nevyužívané sportoviště použili právě pro parkování a nové sportoviště vybudovali v areálu,“ řekl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Parkoviště se rozrostou na více místech: „Druhé parkoviště je u bývalého finančního úřadu. Díky uspořádání, rozšíření a zkapacitnění té komunikace budeme schopni získat až 40 parkovacích míst,“ dodal Pizinger.

Největší záležitostí bude oprava základní školy

Do budovy bývalé základní školy se přestěhuje základní umělecká škola. „V tuto chvíli máme dokončenou první etapu projektové dokumentace, která se zabývala vnějškem objektu. Na tuto část budeme žádat o dotaci. V případě, že se vše povede, tak už v září roku 2018 budeme schopni práce zahájit. Od nového roku se zahájí projektová příprava interiéru školy.“

Dalších 2,5 milionu korun město investuje do projektové přípravy určené pro výstavbu nové knihovny. Vše chce mít radnice připraveno tak, aby v roce 2020 měla stavební povolení a v roce následujícím zahájila stavební práce.

Součástí plánovaných investic jsou také opravy ulic nebo nákup auta pro hasiče.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio