Nové atrakce a rekonstrukce za 130 milionů. Hotel Thermal vybral partnera, který bude provozovat bazén

10. červenec 2019 10:00

Karlovarský státní hotel Thermal uzavře smlouvu se strategickým partnerem o rekonstrukci bazénového centra. Uvedla to dnes na svém twitterovém účtu ministryně financí Alena Schillerová. Bazén opraví stát a provozovat ho bude společnost Saunia s.r.o.

„Cílem je vybudovat špičkové relaxační centrum, které bude nabízet širokou škálu wellness služeb na nejvyšší úrovni,“ uvedla Schillerová. Bazén je od roku 2015 kvůli havarijní stavu uzavřený.

Stát, kterému lázeňský hotel Thermal patří, nabídl bazén už v roce 2015 k prodeji, nabídku ale později stáhnul. Před rokem hotel vyvěsil nabídku na pronájem bazénového centra a v posledních měsících vyjednával se dvěma zájemci. Vybraný nájemce bude zároveň partnerem při rekonstrukci bazénového centra a bude se také podílet na samotné přípravě projektové dokumentace.

„Ministerstvo financí počítá s využitím vřídelní vody ve venkovním bazénu, což představuje v českých poměrech zcela výjimečnou nabídku relaxace s unikátním výhledem na město Karlovy Vary,“ uvedla ministryně financí. Zároveň by podle ní měl být obnoven provoz přilehlé kavárny.

Vodní atrakce

Venkovní bazén bude doplněn o další vodní atrakce poskytující vyžití pro širokou veřejnost. Celková kapacita saunového a bazénového komplexu v jednom okamžiku bude 700 lidí a nabídne práci více než 50 zaměstnancům.

Projekční práce budou zahájeny v nejbližších dnech. Stavební firma pověřená rekonstrukcí bazénového a saunového komplexu vzejde z veřejného výběrového řízení. Předpokládaná investice na rekonstrukci bazénu včetně přilehlého prostoru počítá s náklady 120 až 130 milionů korun.

Společnost Saunia provozuje v České republice sedm saunových komplexů a dalších sedm je ve výstavbě. Strategií společnosti Saunia je stát se největším provozovatelem bazénových a saunových světů v regionu střední Evropy.

Vybudování bazénového a saunového komplexu ve SPA Hotelu Thermal je součástí celkové rekonstrukce hotelu Thermal. Začít by měla ještě letos. V první etapě se začnou rekonstruovat vnitřní rozvody inženýrských sítí.

Na zahájení oprav čeká také hotel

Rekonstrukce lázeňského hotelu, který je hostitelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se už několikrát odložila. Původně měla začít hned po skončení festivalu už v roce 2017. Ministerstvo odklad odůvodnilo zákonem o veřejných zakázkách a předpokládalo, že se s opravami začne na začátku roku 2018. Celkové náklady na rekonstrukci hotelu bez bazénu se tehdy odhadovaly na 400 až 450 milionů korun. 

Ministerstvo financí pokračuje v přípravě rekonstrukce státního hotelu Thermal

Vypuštěný bazén hotelu Thermal a jeho chátrající areál

Výměna oken, oprava fasády, rekonstrukce bazénu. To jsou hlavní cíle plánované rekonstrukce hotelu Thermal v Karlových Varech. Kdy přesně začnou stavební práce?

V roce 2018 ministryně financí Schillerová mluvila o částce 580 milionů korun, ve které byly zahrnuty i náklady na rekonstrukci a revitalizaci bazénového komplexu. Nyní hotelu Thermal vysvitla další naděje na záchranu. Náklady mají dosáhnout 580 milionů korun. Management hotelu chce nejdříve začít s úpravami ubytovací části areálu.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio