Nýrsku se podařilo sehnat novou lékařku. Dojíždět bude z Německa

21. leden 2020 09:35

Ordinace obvodního lékaře v Nýrsku na Klatovsku nezůstane prázdná. Městu se podařilo najít nástupce po doktorce, která odchází do důchodu.

Oznámení odchodu praktické lékařky do důchodu bylo v Nýrsku na konci minulého roku diskutovaným tématem. Město se snažilo rychle najít náhradu.

„My jsme podali inzerát na obsazení ordinace. Na něj zareagoval jeden zájemce, paní doktorka Pajdlhauserová, která má zhruba třicetiletou praxi jako obvodní lékařka na Kladně. V současné době bydlí za hranicemi v Neukirchenu a sem bude z Německa dojíždět. Od zdravotní sestry máme příslib, že v Nýrsku zůstane i nadále, aby byl nástup nové paní doktorky co nejjednodušší,“ vysvětlil starosta města Miloslav Rubáš.

Nové lékařce město poskytne finanční prostředky na nákup techniky, která je potřeba pro plnohodnotné fungování ordinace. Podle starosty Miloslava Rubáše se jedná hlavně o počítačové vybavení.

40 let v jedné ordinaci

O zhruba 1300 pacientů se až do teď starala paní doktorka Helena Bečvářová. „V roce 1965 jsem promovala a ještě na umístěnku jsem nastoupila do Klatov. Přímo ve středisku v Nýrsku jsem 40 let. Ze zdravotních důvodů už to ale nezvládám. Naštěstí se můj odchod podařil vyřešit, a na poslední chvíli se objevila ta druhá paní doktorka. Jsme moc rádi. Teď si vyřizuje v Plzni papíry, aby tu mohla od února pracovat. Je  mi líto, že odcházím, ale co můžu dělat. Je mi 77 let a myslím, že už je to dost na to, abych si trochu odpočinula. Zatím si ale neumím představit, co budu doma dělat,“ řekla MUDr. Bečvářová.

Paní doktorka Bečvářová bude v Nýrsku ordinovat do konce ledna. Od 1. února by měla nastoupit nová obvodní lékařka.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související