O svěřence Útulku pro psy Zdeňka Srstky v Němčovicích je nyní nevídaný zájem

13. listopad 2020 15:20

Útulek v Němčovicích, který je spravovaný obcí, vydal během koronavirové pandemie téměř všechny vhodné psy k adopci. Z tohoto důvodu se obec rozhodla vydat výzvu pro majitele psů, kteří mají problémy se o domácího mazlíčka postarat, aby ho bezplatně předali právě do zdejšího útulku.

V době vyhlášeného nouzového stavu mají lidé velký zájem o adopci pejsků z útulku. Tento stav je pro útulek v Němčovicích na Rokycansku zcela neobvyklý a takto velký zájem tu prý nepamatují. Na podzim v útulku zbylo dokonce jen šest psů. Na tuto situaci reagovala obec zajímavou nabídkou. Vyzvali majitele pejsků, kteří své mazlíčky nemohou například kvůli existenčním problémům uživit, aby jej bezplatně darovali právě do útulku v Němčovicích. Pejsek bude po karanténě nabízen do nové rodiny

Pokud je pes do útulku předáván, musím mít platný očkovací průkaz a musí být načipován. „Lidé mají většinou největší zájem o štěňata, která zde bohužel nemáme. Máme tady samé velké psy, o které je ale nyní také zájem,“ sdělila ošetřovatelka Jaroslava Schneiderová.

V útulku přibylo 15 nových psů. Někteří z nich už mají nalezený nový domov

Po vydání výzvy přijal útulek přes 15 psů. „Lidé mají zřejmě problém, protože konkrétně dva psi sem byli přivezeni až ze Znojma. Většinou to zdůvodňují lidé tím, že jim někdo umřel, jde do nemocnice nebo že přestali platit hypotéku, přišli o domek a stěhují se někam do bytu, kde psa mít nemohou,“ vysvětlil starosta obce Němčovice Karel Ferschmann.

O nové pejsky je poměrně velký zájem. Po karanténě půjdou někteří rovnou do nových domovů. „Ten kolotoč pokračuje a my máme alespoň dobrý pocit, že jsme mohli někomu pomoci,“ dodal Karel Ferschmann. Aktuální nabídku pejsků do adopce zájemci najdou na facebookových stránkách útulku.

autoři: Karolína Sedláková , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio