Objekt u Seneckého rybníka v Plzni prošel zásadní rekonstrukcí

25. únor 2019 08:30

Dům má sloužit jako základna pro volnočasové, výchovné a výukové aktivity dětí a mládeže. Součástí objektu jsou školka, prostory pro setkávání spolků, sklady, učebny, herny a dílny.

Rekonstrukce budovy na hrázi Seneckého rybníka v oblíbené rekreační oblasti Bolevecké rybníky vyšla město Plzeň na více než 14 milionů korun.

„Jedná se o objekt, který využívá organizace Junák – český skaut, konkrétně středisko Stopa Plzeň. V přízemí organizace provozovala lesní školku a v ostatních prostorách byly klubovny a sklady. V objektu se nacházelo také zázemí pro pořádání větších akcí, proto byl vybaven kuchyní a dostatečnou kapacitou sociálního zázemí. Kompletní rekonstrukcí jsme prostory zkvalitnili a také jsme rozšířili možnosti volnočasového vyžití,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa. Součástí úprav byla i vestavba podkroví.

Stavebními úpravami se využití objektu nezměnilo

Změnilo se hlavně vnitřní schodiště a fasáda má nový vzhled. „S tím souviselo také zrušení falešné mansardy a narovnání střechy. V přízemí je objekt obohacen o zasklenou zimní zahradu. Myslím, že se jedná o zajímavou modernizaci, která do prostoru přesně zapadá," řekl primátorův náměstek pro životní prostředí Michal Vozobule.

Objekt před rekonstrukcí

Rekonstrukce má poukazovat na ekologickou architekturu. Dominují v ní proto přírodní materiály, dům stojící u rybníka mezi stromy je obložený dřevem.

Dům sice slouží jako skautská základna, konají se tam však i akce pro veřejnost, například v létě řada příměstských táborů. Pořádat by se v něm měly i přednáškové programy.

autor: jik | zdroje: ČTK , Magistrát města Plzně
Spustit audio