Objízdná trasa uzavírky silnice za Dlouhou Vsí prochází na začátku sezony zatěžkávací zkouškou

19. duben 2019 13:37

Jezdit pomalu v obcích a dávat si pozor na zvěř! To doporučují místní lidé řidičům, kteří se teď vydávají na Šumavu přes Sušici, a uzavřený úsek za Dlouhou Vsí musejí objet po objízdné trase.

Objízdná trasa vede ze Sušice přes Podmokly, Dražovice, Nezdice do Kašperských Hor. Reportérka Českého Rozhlasu Plzeň si objízdnou trasu zkusila sama projet a pod hradem Kašperk se zeptala, jak řidiči toto omezení vnímají. Někteří si dopravní značení pochvalovali, jiným se zase zdálo nedostatečné a prý se museli dokonce zeptat na cestu.

Zkušenosti s objížďkou má například paní Renata z Prahy: „ My jsme úplně netrefili. Projeli jsme Sušicí a na konci města to není dobře označené, že tam je odbočka doleva, takže jsme jeli směrem na Annín a dojeli jsme až do Hartmanic. Tam jsme se otočili a jeli zpět do Sušice, kde jsme už potom správnou cestu našli. Navíc jsme ale najezdili asi 20 kilometrů.“

Každý den za Sušice do Kašperských Hor jezdí po objížďce Martina Hamáková, která řekla, že objížďka není o tolik delší, jak by se mohlo podle mapy zdát. A žádná komplikace to podle ní není. Řidiči by si jen měli dávat pozor na zvěř, která se tu často pohybuje kolem silnice.

Cestu může zkomplikovat několik nebezpečných úseků

Objížďku absolvují také cestující pravidelnými autobusovými spoji. Jedním z nich je Radek Nakládal, který trasu jezdí každý den do práce. „Pro mě jako pro cestujícího je to taková projížďka, protože autobus nikde nezastavuje a jede ze Sušice přímo do Kašperských Hor. Z mého pohledu je nejrizikovějším místem objížďky prudká zatáčka u úřadu v Nezdicích. Tam když se potká velký nákladní vůz s autobusem nebo i osobním autem, tam by si měli řidiči dávat velký pozor. A potom sjezd dolu od hradu Kašperk do Kašperských Hor, tam je také spoustu nebezpečných míst,“ upozornil Radek Nakládal.

Na objízdnou trasu se musí vydat všichni řidiči, kteří míří nejen do Kašperských Hor, ale i dál na Šumavu, například na Srní, Horskou Kvildu, Modravu a dál. S dopravním omezením musí řidiči počítat až do 28. června.

autoři: Jitka Englová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio