Obnova domažlického pivovaru a výstavba kulturního centra bude mít zpoždění

31. červenec 2019 08:20

Jedna z největších investičních akcí Domažlic bude mít zpoždění. Oprava a obnova pivovaru a kulturního centra se protáhne téměř o dva měsíce. Problémem je statika v jedné části objektu. Zdrží se tak dokončení stavby i slavnostní otevření celého pivovaru nebo zahájení provozu městské knihovny.

Problémem je podle vedení města statika dřevěných konstrukcí v budově bývalého pivovaru. Sama firma Metrostav požádala město o odklad už v červenci, a to o 56 dní. Na základě jejich žádosti se tak dokončení stavby odsunulo na 2. září tohoto roku. Zdržení tedy odpovídá době, po kterou firma nemohla pokračovat v práci.

Podle informací uveřejněných na tiskové konferenci se v současné době projednávají statická opatření a posudky, celkový harmonogram a samozřejmě i rozpočet a celková cena. Ve hře je několik variant, ovšem o konkrétním řešení se zatím nemluví. Jednotlivé možnosti projedná zasedání městského zastupitelstva 21. srpna.

Jižní křídlo areálu pivovaru je už dokončené. Stejně tak jsou hotové i sklepní prostory v západním křídle. Aktuálně se ještě řeší odizolování vlhkých stěn v budově Hvozdu. Tato dvanáct metrů vysoká budova je vůbec první částí z celého historického areálu, která byla opravena a zpřístupněna veřejnosti již v roce 2015. V současnosti je ve Hvozdu otevřena galerie pivovarnictví a technologické zázemí pro celý objekt pivovaru.

autor: Petra Kůtová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio