Ohlédnutí za letošní sezónou folklorních festivalů – 23. MFF CIOFF Plzeň 2019

16. září 2019

Letošní sezóna folklorních festivalů a slavností se pomalu uzavírá a přichází čas vychutnat si festivalové nahrávky a připomenout si příjemnou festivalovou atmosféru. I v letošním roce jsme natáčeli na několika místech a nabízíme vám malou sérii ohlédnutí za letošními úspěšnými festivalovými pořady. Ve dvou dílech si s námi pojďte nejprve připomenout 23. Mezinárodní folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2019.

Letošní 23. Mezinárodní folklorní festival CIOFF Plzeň 2019 proběhl ve dnech 5.–9. června 2019 v Plzni, ale i na dalších místech.  Jeden z pořadů, který jsme pro vás natáčeli 7. června na hlavní scéně U Branky v Plzni, se jmenoval „V dobrém jsme se v Plzni sešli“ a byl vlastně oficiálním zahájením plzeňského festivalového programu.

Poslechněte si ve dvou dílech výběr ze záznamu tohoto pořadu – účinkují folklorní soubory: Javorník z Brna,Vtáčnik z Prievidze (Slovensko), Trnavček z Trnavy (Slovensko), Nona Asri Indonesia (Indonésie), Fii Camarasuluji (Rumunsko) a Tierras Mexicanas (Mexiko).

autor: Michaela Vondráčková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.