Opravená silnice mezi Stříbrem a Borem zrychlí cestu na Rozvadov

13. duben 2012

Na Tachovsku začala oprava silnice mezi Stříbrem a Borem. Jedná se o projekt za zhruba 250 milionů korun. 85 procent kryje evropská dotace, zbytek hradí Plzeňský kraj. Opravená silnice zrychlí cestu ze Stříbra na Rozvadov, výrazně se zvýší bezpečnost dopravy a sníží se hladina hluku a emisí v regionu.

Silnice mezi Stříbrem a Borem sloužila motoristům před postavením dálnice D5 jako spojnice s Německem a i dnes pomáhá ve chvíli, kdy je nutné dálnici objíždět. Rekonstrukci vozovky slavnostně zahájil Privilegovaný měšťanský střelecký sbor Stříbro. A to symbolicky, mohutnou salvou z historického děla.

Oprava zahrnuje rekonstrukci stávající komunikace včetně dvou mostů a několika křižovatek. Vymění se svodidla a upraví příkopy, čímž se vozovka odvodní. Silnice se nebude rozšiřovat a rekonstrukce nazahrnuje průtahy městy a obcemi na trase.

Silnice mezi Stříbrem a Borem

Práce na silnici mezi Stříbrem a Borem na Tachovsku začnou v podělí a potrvají do konce října. Motoristé budou mít v opravovaném úseku k dispozici vždy jeden jízdní pruh a provoz budou řídit semafory.

Po dokončení rekonstrukce vnikne kvalitnější propojení mezi Stříbrem a hraničním přechodem Rozvadov. Silnice je jednou z nejfrekventovanějších krajských silnic druhé třídy, kudy denně projíždí 11 tisíc vozidel.

autor: lum
Spustit audio