Originál sochy Plzeňské madony je právě vystaven v Masných krámech v Plzni

20. květen 2021 15:55, aktualizováno

Na výstavě s názvem "Nad slunce krásnější. Plzeňská madona a krásný sloh" je od dnešního dne k vidění originál sochy Plzeňské madony. Výstava bude otevřena veřejnosti do 6. června 2021. Samotný originál Plzeňské madony zde bude pouze deset dní - do soboty 29. května.

"Zápůjčka sochy do Západočeské galerie v Plzni je výjimečná příležitost prohlédnout si originál sochy z bezprostřední blízkosti, neboť poté se Madona vrátí zpět vysoko na hlavní oltář katedrály svatého Bartoloměje," řekla tisková mluvčí Západočeské galerie v Plzni Gabriela Darebná.

Na prohlídku jen s časovou vstupenkou

„Dle současných vládních nařízení je stanoven maximální počet návštěvníků v expozici, a proto jsou vstupenky časově omezeny na šedesát minut. Doporučujeme dostavit se na přesný čas. Návštěva bude umožněna pouze v uvedený časový interval," upřesnila Gabriela Darebná.

Plzeňská madona

Ve dnech, kdy mohou návštěvníci vidět originál sochy Plzeňské madony, dokonce galerie rozšířila návštěvní dobu. Otevřeno je od 10.00 do 20.00 hodin a výjimečně bude výstavní síň Masné krámy Západočeské galerie v Plzni zpřístupněna i v pondělí 24. května 2021.

Vstupenky si můžete opatřit na webu www.plzenskavstupenka.cz nebo v pokladně Turistického informačního centra města Plzně na náměstí Republiky 41.

autor: Anděla Blažková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související