Pardubice prohrály gólem v poslední minutě, tři body vystřelil Boleslavi Urban

12. září 2015

Výhrou 2:1 nad Pardubicemi vstoupili hokejisté Mladé Boleslavi do nového ročníku extraligy. Středočeši byli v utkání aktivnější. O vítězství ale rozhodli až devět sekund před závěrečnou sirénou.

Jako první se ale prosadili hosté, vedení zařídil Východočechům v přesilovce Tomáš Marcinko. V polovině zápasu ovšem zařídil vyrovnání kapitán David Výborný a pouhých devět sekund před koncem utkání rozhodl poté, co tečoval střelu Martina Látala, útočník Tomáš Urban.

„Byli jsme lepším týmem. Hráli jsme poctivě dozadu a snažili se plnit, co po nás trenéři chtějí. Hráli jsme do poslední minuty a máme tři body,“ usmíval se střelec vítězného gólu.

Body důležité nejen do tabulky, ale i kvůli pohodě pro další zápasy. Výhra nad Pardubicemi má pro Středočechy, po dvou porážkách s Dynamem v přípravě, velkou cenu.

„Pardubice měly silnou přípravu, v Lize mistrů hrály se silnými soupeři a věděli jsme, že to s nimi nebude jednoduché. Jsem rád, že jsme doma potvrdili naši sílu,“ dodal Tomáš Urban.

Tří bodů si vážil i mladoboleslavský trenér František Výborný. Také on ale neopomněl zdůraznit kvality úvodního soupeře v novém extraligovém ročníku.

„Pardubice jsou vynikající tým, viděli jsme je v evropské lize, kde měly těžkou skupinu a hrály výborně. Proti nám byly rozehranější a čekali jsme, že na nás vlítnou.“

Čtěte také

Po vzájemném oťukávání v úvodní třetině domácí Dynamo přehrávali.

„Zasloužili jsme si gól dát, ale nebezpečí brejkových hráčů, které Pardubice mají, je obrovské. Není to jenom Petr Sýkora, ale jsou tam další mladí kluci. Výhry si ceníme, protože Pardubice budou hrát hodně vysoko,“ dodal kouč František Výborný.

V nedělním druhém extraligovém kole čeká jeho svěřence duel na ledě nováčka z Chomutova.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio