Páteční Noční linka: Je něco, co už si myslíte, že se nemůžete nikdy naučit?

20. červenec 2018

Každý z nás by určitě chtěl umět a znát mnohé a určitě se to také každému z nás úplně nepoštěstilo. Protože, jak se říká, není na světě člověk ten, co by uměl a znal úplně vše.

Co byste ale přeci jen chtěli umět a dokázat a víte, že se to nepovede třeba kvůli kondici, kvůli věku, kvůli tomu, že vám to čas nedovolí? Je to nějaký sport, znalost jazyků, či byste chtěli být IT specialistou a prostě víte, že už to není vaše kapitola?

Mnozí bychom chtěli mnohé znát a umět, ale prostě se ne všechno dá a dalo stihnout a nebo jsme také k tomu, co se nám líbilo třeba ve sportu, prostě neměli talent a vlohy! A tak se dnes zasněte a prozraďte, co byste rádi dohnali a přeci jenom rádi uměli!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.