Pavel Horváth miluje Japonsko a chtěl by tam trénovat

11. leden 2015

Hostem před polednem byl 11. ledna fotbalista Pavel Horváth, ikona Viktorie Plzeň a symbol jejích posledních úspěchů. Už dlouho se spekuluje, jak dlouho ještě bude trvat jeho hráčská kariéra a zda po jejím skončení hodlá zůstat v západočeské metropoli. Momentálně působí ve funkci hrajícího asistenta.

Ačkoliv je Pavel Horváth rodilý Pražák, sám připouští, že se mu Plzeň stala druhým domovem a také nejúspěšnější zastávkou v jeho bohaté kariéře. Když v roce 2008 do Plzně ze Sparty přestupoval, myslel si, že zdejší mužstvo má tak maximálně na klidný střed ligové tabulky. Nakonec z toho byly dva tituly a účast v základní skupině prestižní Ligy mistrů.

Ze svých minulých angažmá nejraději vzpomíná na to japonské v klubu Vissel Kobe, kde se stal velmi populárním a vysloužil si přezdívku Horvy. Japonci jsou mu velmi sympatičtí zvláště svým nadšením a zápalem, se kterým k fotbalu přistupují. I proto by moc rád po skončení hráčské kariéry zkusil, jak chutná tamní trenérský chlebíček.

Jak to bylo ohledně roztržky se sparťanskými fanoušky, která Pavla přesvědčila o tom, že je třeba změnit klub? Za jakých okolností v roce 2008 probíhal přestup do Plzně? Kterého gólu ve své kariéře si Pavel Horváth nejvíc váží a jaké jsou jeho cíle v roce 2015 a letech následujících? Jak vzpomíná na svoje japonské angažmá a proč se jeho manželka nechtěla ze země vycházejícího slunce vrátit do Čech?

Odpovědi Pavla Horvátha na uvedené otázky si vyslechněte pod odkazem „Přehrajte si celý příspěvek“.

autor: Roman Stupka
Spustit audio