Pionýři z celého Česka míří na setkání do Kdyně. Pořadatelé očekávají přes 600 dětí

7. červen 2013

Autokemp Hájovna ve Kdyni na Domažlicku bude ode dneška patřit pionýrům. Začíná tady totiž třídenní Republikové setkání pionýrských oddílů. Očekává se více než šest stovek dětí a současné nevyzpytatelné počasí by prý program setkání nijak omezit nemělo.

Zhruba stovka organizátorů připravila pro děti tři dny nabité akcemi a zábavou, kterými se bude po celou dobu prolínat hlavní hra na téma Tajemství hradu Rýzmberk.

Vzhledem k vývoji posledních dní pořadatelé nenechávají nic náhodě a pamatují i na mokrou variantu.

„Stavíme všechny možné party stany. Takže děti budou částečně schované. Samozřejmě takové aktivity, jako jsou lanové dráhy nebo jako DiscGolf, budou všechny probíhat v lese,“ vysvětlila pořadatelka Ivana Mochurová.

Zároveň ale dodala, že pro případ hodně katastrofální situace mají pořadatelé ve městě zajištěnou místní tělocvičnu u základní školy.

„A potom město vlastní velkou sokolovnu, tak se místo na Rýzmberk můžeme přesunout tam. Ale my bychom to nechtěli, my bychom chtěli, aby to zůstalo tady v přírodě, v kempu,“ dodala Mochourová.

Republikové setkání pionýrských oddílů se koná každé dva roky a pokaždé na jiném místě. V Plzeňském kraji se naposledy konalo před 11 lety.

autor: en
Spustit audio