Plzeň a fakultní nemocnice prosí občany, kteří by mohli pomoci, aby se přihlásili

20. říjen 2020 11:30

Město Plzeň a Fakultní nemocnice Plzeň spouští výzvu pro všechny, kteří chtějí pomoci přímo plzeňským sociálním službám nebo konkrétně fakultní nemocnici. Kampaň pod heslem Pomáháme Vám, pomozte Vy i nám cílí na zájemce z řad veřejnosti.

Poptáváni jsou lidé z různých oborů, kteří by chtěli pomoci v době krize jako pečovatelé v domovech seniorů i dalších pobytových zařízeních či pracovat jako obslužný personál nemocnice. Snahou je předejít situaci, kdy osob na těchto pozicích bude kvůli pandemii covid-19 nedostatek. Výkon práce je za odměnu.

Chcete se zapojit tam, kde je vašich rukou v těchto dnech nejvíce zapotřebí? Rádi byste pomohli plzeňským sociálním službám nebo FN Plzeň? Pokud je vám více jak 18 let, máte ukončené alespoň základní vzdělání, jste bezúhonní a můžete prohlásit, že jste se nesetkali s nákazou covid-19, pak neváhejte a dejte nám o sobě vědět,“ vyzval primátor města Plzně Martin Baxa.

V této vypjaté době jsou nároky na zdravotníky opravdu veliké. Řada lidí pracuje na úkor svého soukromí, velká skupina lidí je v pracovní neschopnosti vlivem koronavirové nákazy. Tento pandemický podzim je pro celou nemocnici velmi náročný a pokud to naše provozy umožní, v případě nabídky rádi pomocníky z řad veřejnosti využijeme. Solidarita je pro náš národ pověstná a jsem moc hrdý na to, že Plzeňáci mají srdce na pravém místě. Velké díky,“ uvedl ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Zájemci mohou pracovat v sociálních službách nebo přímo v nemocnici

Zájemci mohou na e-mailovou adresu socialnisluzby@plzen.eu zaslat své jméno a telefon, na kterém jsou k zastižení, do předmětu zprávy napsat oblast, kterou preferují: buď Pečovatel sociální služby nebo Pomocník FN Plzeň, doplnit mohou i případně svůj profesní obor, dosavadní pracovní zkušenosti a datum, od kdy by byli k dispozici. Došlé e-maily budou zařazeny do databáze a jakmile bude potřeba obsadit vhodnou pozici pomocníkem, budou dotyční kontaktováni buď z nemocnice nebo ze sociálního zařízení podle toho, jakou oblast si zvolili.

Výzvu pro dobrovolníky ze všech oblastí možné pomoci, a to včetně lékařů, zdravotníků i například studentů zdravotnických oborů, v uplynulých dnech zveřejnil také Plzeňský kraj. Lidé ochotni pomoci na výzvu kraje mohou reagovat prostřednictvím webu Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz/.

Dobrovolníky hledá v Plzni aktuálně také například Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, a to konkrétně pro plzeňskou krizovou linku pomoci seniorům. Zájemci, kteří se chtějí přidat do dobrovolnického týmu, mohou zavolat na telefon 736 489 755 nebo napsat e-mail na faiferlikova@totemplzen.cz.

zdroj: Magistrát města Plzně
Spustit audio