Plzeň shání dobrovolníky na lednové zahájení Evropského hlavního města kultury

16. prosinec 2014

Zahájení Evropského hlavního města kultury v Plzni se neobejde bez dobrovolníků. Společnost Plzeň 2015 shání pomocníky, kteří se zapojí do organizace slavnostního zahájení projektu od 16. do 18. ledna. Cílem spolupráce s dobrovolníky není pouze roznos letáků, ale pravidelná osobní komunikace, která má přispět k šíření dobrého jména projektu.

Společnost Plzeň 2015 koordinuje a zajišťuje činnosti spojené s celým projektem Evropského hlavního města kultury 2015. Co přesně budou mít dobrovolníci na starost, vypočítává koordinátorka Klubu strážných andělů Eva Kraftová.

„My sháníme 300 dobrovolníků, kteří nám pomohou s péčí o příchozí návštěvníky celé této významné akce. Existují dvě možnosti, jak pomáhat. Buď pečovat o příchozí hosty, trénovat angličtinu a další jazyky. Samozřejmě, že je možné informovat i české návštěvníky, to je jedno téma. Druhé téma je informování o celém programu slavnostního zahájení, o tom, kde se co děje, odkud kam se můžete dostat a tak dále," říká Kraftová.

Více informací o dobrovolnickém programu získáte na internetových stránkách společnosti Plzeň 2015 nebo vždy v pondělí a ve čtvrtek v kulturním domě Peklo. V případě zájmu můžete také psát na adresu andele@plzen2015.cz

Plzeň se slavnostně představí světu 17. ledna 2015

Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015 se oficiálně otevře světu v sobotu 17. ledna 2015, a to po pěti letech příprav.

Hlavními aktéry zahájení projektu bude samotná Plzeň, její občané a návštěvníci. Otevírání města se bude odehrávat v průběhu tří dnů.

Čtěte také

Už v pátek 16. ledna 2015 odpoledne se uskuteční vernisáž výstavy Ateliér Jiřího Trnky představující dílo tohoto plzeňského rodáka a velikána filmové animace a loutkářství.

Hlavním dnem zahájení pak bude sobota. V tento den se poprvé společně rozezní nové zvony na katedrále sv. Bartoloměje. V 18 hodin budou slyšet nejen v Plzni, ale jejich hlas se bude současně ozývat také v dalších městech.

Podrobný program zahájení najdete na internetových stránkách www.plzen2015.eu

autoři: kos , Štěpánka Zýková
Spustit audio