Plzeňané mohou pomocí barevných špendlíků ohodnotit své město. Vznikla takzvaná Pocitová mapa

17. květen 2017

Obyvatelé Plzně můžou ovlivnit budoucnost města pomocí barevných špendlíků. Zapichovat je budou do takzvané pocitové mapy, kterou připravuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Ten chce tímto způsobem zjistit, co lidem ve městě vyhovuje a co je naopak trápí.

Pocitová mapa bude obyčejná papírová mapa města a Plzeňané do ní budou zapichovat barevné špendlíky podle barev, které patří k jednotlivým otázkám. Těch je pět: Kam rádi chodíte? Kam byste vzali návštěvu? Kde byste chtěli bydlet? Kde se cítíte nepříjemně? Které místo podle vás potřebuje změnu? Plzeňané následně vyberou otázku a k ní patřící špendlík, který zapíchnou do konkrétního místa na mapě.


Hodnotit se dá nejen fyzicky, ale i virtuálně
V případě, že se obyvatelé Plzně nedostanou na žádnou z vyjmenovaných akcí, mohou své názory vyjádřit až do 30. 6. i prostřednictvím on-line pocitové mapy.

Poprvé se pocitová mapa představí už v pátek 19. 5., a to od 17 hodin na zahájení Landscape festivalu na náměstí Republiky. Další možnosti k vyjádření názoru budou hned v sobotu 20. 5. na Bosch Fresh festivalu, 27. 5. v Zoologické a botanické zahradě města Plzně, kde se koná oslava Dne dětí. Plzeňané mohou hodnotit město pomocí špendlíků ještě 10. 6. na Historickém víkendu, na náměstí Republiky a 11. června v Luftově zahradě, v rámci Víkendu otevřených zahrad. Naposledy se s pocitovou mapou obyvatelé Plzně potkají 21. června na Festivalu sportu, za obchodním centrem Plaza.

Výsledky z průzkumů k Pocitové mapě Plzně poslouží při zpracování podrobnějších dokumentací ke konkrétním lokalitám ve městě. Tahle příprava je součástí zpracování jednoho z nejdůležitějších dokumentů města takzvaného strategického plánu. Jeho schválení je naplánováno na polovinu roku 2018.

autoři: kos , jik
Spustit audio