Plzeňská zoo si pro své návštěvníky připravila veselé a hravé Velikonoce

14. duben 2017

Zoologická a botanická zahrada oslaví tradičně jako každý rok velikonoční svátky společně se svými návštěvníky na statku Lüftnerka. Na všechny čeká bohatý program plný her a zajímavé podívané.

Oslava Velikonoc začíná už dnes uměleckým představením velikonočních tradic, které předvedou žáci a přátele Základní umělecké školy J. S. Bacha v Dobřanech. První část programu potrvá od 10 do 12 hodin. Druhá část bude zahájena v 14:00 a skončí kolem 16. hodiny.

A velikonoční veselí pokračuje i v dalších dnech. Sobota a neděle bude ve znamení šikovných českých ručiček a cesty zpět do minulosti za pomoci zvyků a tradic. Proběhnou ukázky zdobení vajíček různými technikami, pletení pomlázek, košíků, otloukání vrbových píšťalek a výroby dalších velikonočních ozdob. V pátek a v pondělí je navíc od 10 do 18 hodin k řemeslným ukázkám připravený i bohatý kulturní program.

Novinkou bude první část nového cyklu Kultura českého venkova, jejímž patronem je náměstek primátora města Plzně Mgr. Martin Baxa. V pondělí dopoledne návštěvníky potěší krojovaná velikonoční koleda a v 15 hodin si mohou všichni zazpívat se známým ženským pěveckým sborem Carmina z Přeštic.

Po všechny čtyři dny je pro děti připravená velikonoční naučná soutěžní stezka o zajímavé ceny.

autor: jik
Spustit audio