Plzeňské děti mohou prožít deset dní s kamarády ze ZOO

Deset dní s kamarády ze ZOO se jmenuje letní dětský příměstský tábor, který od prvního prázdninového dne připravila už po třetí plzeňská zoologická zahrada. Táboří se pouze v pracovní dny, proto tábor končí 18. července. Místo v něm mnozí rodiče rezervovali už na podzim loňského roku. Program je i letos sestaven tak, aby děti co nejvíce poznaly zoologickou a botanickou zahradu včetně některých míst, která jsou návštěvníkům běžně nepřístupná, a současně strávily několik dní i v lese a v okolí Plzně při tábornických hrách a soutěžích.

Přírodovědnou náplň tábora podtrhnou pravidelné poznávací akce. Táborníci se budou seznamovat s bylinami, stromy a nejznámějšími ptáky. Každý by si měl jako výsledek činnosti odnést jednoduchý herbář rostlin, které se v Plzni nejčastěji vyskytují. Vedle pilotních akcí z předcházejících ročníků - jako jsou například výlet po Sigmundově lesnické naučné stezce, návštěva arboreta Sofronka, velká stopovačka s desítkami úkolů na Krkavec - přibyly do letošního programu i novinky. Patří k nim činnosti ve prospěch zvířátek v ZOO, ukázky z práce a preventivní činnosti Policie ČR a výtvarné dílny. V táborovém programu je určitě pro děti atraktivní i sběr borůvek, kterými pak budou krmit medvědy. Tyhle lesní plody jsou totiž pro huňáče nejoblíbenější pochoutkou.

Děti v ZOO

Po celou dobu trvání tábor budou děti hrát etapovou hru a jejich dobré skutky budou odměňovány tzv. zoopenězi. Oddíl, jenž získá nejvíce bodů v etapové soutěži a současně si našetří nejvíce zoopeněz, se může těšit na zvláštní odměnu slavnostně předanou při závěrečném táboráku na statku Lüftnerka.

Děti
autor: Eva Kačánová
Spustit audio