Plzeňské hokejisty čeká třetí zápas extraligového finále

13. duben 2013

Finále hokejové extraligy mezi plzeňskou Škodou a Zlínem se přestěhovalo na západ Čech. Třetí utkání tady začne už dnes ve 14.45.

Na Moravě uspěl pokaždý jiný tým, a tak je stav série zatím vyrovnaný 1:1. Indiáni by se ovšem měli mít na pozoru, protože Zlín v letošním play-off na ledě soupeřů poslední čtyři zápasy vyhrál.

Plzeňské hokejisty ale požene za vítězstvím vyprodaný stadion.

"My jsme rádi, že je tady zájem o finálová utkání, že je vyprodáno. Plzeňští fanoušci nás určitě poženou dopředu, ale my se zase nesmíme nechat unést atmosférou domácího prostředí a musíme hrát to, co si řekneme před zápasem," zdůrazňuje trenér Milan Razým.

Do jeho sestavy by se mohl po problémech se zády vrátit obránce Tomáš Frolo.

"Ve čtvrtfinále to fakt nešlo, měl jsem už objednanou operaci na minulé pondělí, absolvoval jsem všechny testy a vyšetření, ale přes víkend jsem to odvolal a vylízal se z toho. Problémy jsem zabalil do báglu a tlačím je před sebou. Uvidíme, kam to až dotlačím. Záleží jen na trenérovi, jestli mě postaví," říká Frolo.

"Důležité je vyvarovat se zbytečných faulů, hlavně ve středním a útočném pásmu, a při našch přesilovkách bychom měli více střílet a přidat důraz a tlak do brány," radí, jak vyzrát na zlínské Berany, bývalý plzeňský útočník Petr Kořínek.

autoři: jnm , jsu
Spustit audio