Plzeňský biskup odpovídá v živém vysílání na otázky diváků

19. říjen 2022 15:21, aktualizováno

Tomáš Holub má svůj vlastní pořad nazvaný "LIVE s biskupem“. Trvá 45 minut a vysílá se vždy třetí pondělí v měsíci od osmi hodin večer. Toto pondělí pořad sledovalo zhruba 200 lidí.

Lidé se mohou na dálku spojit s plzeňským biskupem Tomášem Holubem. Ten má svůj vlastní, živě vysílaný pořad na YouTube, který se jmenuje "LIVE s biskupem“. Nejvyšší představitel plzeňské římskokatolické diecéze při něm sedí za stolem s hořící svíčkou a odpovídá na dotazy diváků.

Otázky mohou diváci zasílat i během vysílání

Okolo 200 diváků se připojilo buď přímo na kanál Diecéze plzeňské na YouTube nebo přes odkaz, který je na webových stránkách diecéze. Dotazy je možné posílat už před vysíláním e-mailem nebo přímo během pořadu, a to opět e-mailem nebo prostřednictvím chatu na kanálu YouTube. Na webu diecéze je upozorněno, že vulgární příspěvky budou smazané. Biskup si také vyhrazuje právo nevyjadřovat se ke konkrétním osobám a také si autoři pořadu vyhrazují právo na vlastní výběr otázek. Otázky, které přicházejí během pořadu, přeposílá asistent biskupovi přímo na stůl do telefonu.

Biskup Tomáš Holub vysvětlil, proč vůbec spustil takový pořad. „Papež František říká, že se nemáme bát slepých uliček a že máme stále znovu zkoušet nové možnosti, jak být nablízku lidem. Toto je pokus a uvidíme, zda bude smysluplný nebo to bude slepá ulička,“ konstatoval.

Podle biskupa Holuba jsou hlavní otázky týkající se života v diecézi. Odvysílané pořady s biskupem jsou uložené na webu plzeňské diecéze. Například první zářijový díl živě nebo ze záznamu zhlédlo už více než 1100 lidí. Další živé vysílání bude v pondělí 21. listopadu v osm hodin večer.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio