Plzeňský kraj má svoji Ženu regionu 2017

1. červen 2017

Ženou regionu 2017 je místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blumelová. Získala nejvíc hlasů z 26 nominovaných žen.

Ladislava Blumelová navázala na loňskou vítězku, svoji spřízněnou duši Lenku Klasnovou, která zvítězila i v celonárodním kole soutěže. Ta nadační fond Šance onkoláčkům založila. Díky úspěchu v soutěži se podařilo rozšířit řady dárců, kteří se rozhodli materiálně a finančně pomoct nemocným dětem. Sama Lenka Klasnová má syna, který nádorové onemocnění překonal a pro Ladislavu Blumelovou byla tato výjimečná žena velkou inspirací.

Na druhém místě skončila v Ženě regionu v Plzeňském kraji Lenka Ticháčková - spoluzakladatelka spolku UCHO v Tlumačově, který se zabývá volnočasovými aktivitami pro děti, dospělé i seniory a zakladatelka Centra Ouško - sociálně aktivizační služby pro děti s mentálním a kombinovaným postižením ve Kdyni.


Celonárodní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem nebo zvířatům, přispívají k rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu.

„Ucho jako takové vzniklo na podnětu čtyř maminek, které se nudily na mateřské dovolené. Ouško jsme založili na základě našich potřeb, neboť já sama jsem matkou dítěte s handicapem. Proto jsme vytvořili sociální službu, která v kraji chybí a jíž mohou děti využívat,“ uvedla Ticháčková.

Pomáhají se skromností sobě vlastní

Třetí místo patří ženě, kterou znáte i z našeho vysílání. Je jí mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Ta vymyslela, že se na všech hasičských akcích jako jsou soutěže nebo veřejné ukázky dovedností bude pořádat nábor jak hasičů, tak i přítomných diváků do Českého národního registru dárců kostní dřeně. Díky tomu už vstoupily do registru desítky dárců.

V celé České republice bylo letos v Ženě regionu přes 350 nominovaných žen. Absolutní vítězka převezme cenu 9. června v Senátu Parlamentu České republiky.

autor: jik
Spustit audio