Plzeňský kraj spouští novou kampaň, která motivuje k očkování proti covidu

9. duben 2021 14:10, aktualizováno

Hlavní myšlenkou kampaně k očkování proti nemoci covid-19 je návrat k normálnímu životu. Kraj chce oslovit všechny, kteří nejsou pro očkování ještě pevně rozhodnuti. Do kampaně se zapojily i známé osobnosti.

Kampaň je vedena ve dvou liniích. Informační, kterou kraj odstartoval v lednu letošního roku. Druhou linií je pak vizuální. Ta oficiálně započne v pondělí 12. dubna 2021. V kampani je zachycena hlavní myšlenka toho, co lidé v době koronaviru postrádají a co jim více než rok chybí.

Plzeňský kraj spustil očkovací kampaň

Hlavním heslem kampaně je CHCI POTKÁVAT, následované verzí CHCI CESTOVAT, vrcholem pak bude CHCI PROŽÍVAT během letních prázdnin. „Chceme, aby si lidé uvědomili, co jim může očkování vrátit,“ uvedla mluvčí úřadu Plzeňského kraje Eva Mertlová. Vizuální i informační kampaň bude propojena heslem ZÁPADOČEŠI JDOU DO TOHO! Jednou z hlavních tváří kampaně je sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a také herec Karel Zima.

Hejtmanství se potýká s nedostatkem vakcín

V úterý se podařilo v kraji překročit hranici 100 tisíc vyočkovaných dávek. „Máme již 35 tisíc lidí s ukončenou druhou dávkou a více než 10 tisíc pedagogů je také naočkováno alespoň první dávkou,“ sdělila Eva Mertlová. Dodávky vakcín jsou však stále nízké. Tento fakt dokládá skutečnost, že v minulém týdnu bylo nejvyšší číslo naočkovaných za den 3001. Očkovací centra v kraji však mají kapacitu 8 tisíc lidí denně. Kraj bohužel nemá možnost ovlivnit výši dodávek vakcín.

Očkovací kampaň Plzeňského kraje

Ke zlepšení situace v souvislosti s očkováním by mělo pomoci také zahájení pravidelného provozu Velkokapacitního očkovacího centra Plzeňského kraje v plzeňských Skvrňanech. Centrum zvládne denně na očkovat více než 1200 lidí v případě plných dodávek vakcín. Dosud však centrum nebylo z důvodu nízkých dodávek vakcín využíváno. Pravidelně bude otevřeno každý týden od čtvrtka do neděle. „Cesta k očkování je stejná jako v ostatních centrech, je tedy nutná předchozí registrace v Centrálním rezervačním systému,“ sdělila Eva Mertlová.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio