Plzeňský registr řidičů má omezené úřední hodiny. Neobjednaní klienti čekají venku

20. říjen 2020 07:00

Na odboru registru řidičů a vozidel plzeňského magistrátu jsou nyní zkrácené úřední hodiny a vyřídit své záležitosti je zde možné jen pět hodin v pondělí a ve středu. Pokud se ale zájemce objedná dopředu, je možné přijít i jindy než během zkrácených úředních hodin.

Před magistrátní budovou registru řidičů a vozidel lidé moc dlouho nečekají. Ti, kteří jsou rovnou objednaní, se zdrží jen pár minut. Neobjednaní musí čekat venku, než na ně přijde řada, třeba ve dvou postavených stanech.

„V pátek jsem sem přišel a objednal jsem se rovnou na dnešek na desátou a jsem tady zhruba 10 minut,“ sdělil čekající Aleš. Podobně tak Vladislav, který si přišel pro řidičský průkaz a byl objednaný, potvrdil, že vyzvednutí trvalo jen chviličku.

Zájemci se mohou k vyřízení žádostí objednat

Registr řidičů a vozidel Magistrátu města Plzně

Během koronavirové pandemie má úřad zkrácenou pracovní dobu. Vyřídit své záležitosti si tak mohou lidé jen v pondělí a ve středu od 8:00 do 11:00 a pak od 15:00 do 17:00. Je zde ale možnost se na návštěvu registru řidičů a vozidel objednat, a to buď telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím portálu Úřad bez čekání.

Vládní omezení proti koronaviru se tak objednaných dotknou jen minimálně. Povinné jsou samozřejmě roušky uvnitř a také rozestupy. Úřední hodiny se pro ně však nemění. Zůstávají od pondělí do čtvrtka. Zkrácené úřední hodiny, tedy dva dny po pěti hodinách, platí jen v případě, že navštíví úřad bez objednání.

Oproti nouzovému stavu na jaře už prý na úřad nechodí celé rodiny, ale převážně žadatelé, kteří na registr vozidel a řidičů opravdu potřebují. Občas však lidé nedodržují dva metry rozestupy a shlukují se ve skupinkách. To však netrvá příliš dlouho a jakmile na ně přichází řada rozestoupí se k přepážkám.

„Teď v 9:53 máme ve frontě 17 lidí. Když se podívám, tak nejsou v hloučkách, jsou jednotlivě rozestoupení po přepážkách a někteří jedinci čekají venku, než se vyvolá jejich číslo,“ oznámila Alena Šimanová, vedoucí registru vozidel. I ona si pochvaluje, že se lidé naučili využívat rezervační systém. Denně je schopný odbavit plzeňský registr vozidel a řidičů až 700 lidí a možnost dopředu se objednat využívá necelá polovina z nich.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio