Plzeňští atleti se chystají na extraligu družstev

3. červenec 2020 06:20

Atletky Škody Plzeň vybojovaly v loňském ročníku extraligy družstev stříbrné medaile, muži stejného týmu byli čtvrtí. Obhájit anebo vylepšit tato umístění chtějí už zítra na pražské Julisce, kde týmové soutěže začnou prvním kolem.

Oporami atletického klubu Škody Plzeň jsou klasická jména. „V týmu žen je to Tereza Petržilková, Tereza Hrochová, Denisa Majerová nebo Linda Hettlerová, která už dozrála do toho věku. U mužů to budou určitě bratři Forejtové. Zranil se nám bohužel Josef Adámek a nenastoupí ani Filip Ličman, což budou značné bodové ztráty. Je tam ale spoustu mladých nebo i osvědčených závodníků, kteří jejich roli určitě převezmou,“ řekl trenér klubu Škoda Plzeň Michal Černý.

Kromě osvědčených jmen budou plzeňským atletům v soutěži pomáhat i posily. Například Slovenka Daniela Ledecká nebo třeba juniorská mistryně světa v hodu oštěpem Nikol Tabačková.

Extraliga startuje v sobotu 4. července. Jednu disciplínu už ale atleti ze Škody Plzeň mají za sebou. „Minulý týden už proběhla doplňková disciplína k extralize, a to 10 kilometrů chůze, kde si naše ženy vedly výborně. Mají už dvanáct bodů, takže jsou druhé v tabulce. A sbírali jsme body i u mužů, kde jsme získali pět bodů díky Adamovi Matulkovi. Takže rozjeté je to dobře a jsme rádi, že tu máme i takovou disciplínu, jako je chůze,“ upřesnil Michal Černý.

Atleti z plzeňské škodovky mají dobře poskládaný tým

Na startu nebude chybět ani sprinterka Tereza Petržilková, kterou čekají individuální starty na 200 a 400 metrů a také obě štafety. „Cítím se v dobré formě. Přípravné závody nám ukázaly, že to jde tím správním směrem. Padaly osobáky, padl už i nějaký krajský rekord, takže si myslím, že to je na dobré cestě. Akorát teď mám za sebou týden kanoistického kurzu, který mi trochu rozboural přípravu, ale já věřím, že to bude stát určitě za to. Doufám, že letos obhájíme minimálně stupínek vítězů. Budeme určitě bojovat,“ zhodnotila čvrtkařka Tereza Petržilková.

Jak náročná bude v extralize obhajoba stříbrných medailí, nám řekla i loňská mistryně republiky v běhu na 400 metrů překážek Tereza Jonášová. „Těžké to asi bude, ale myslím, že máme dobře složený tým, a i my jsme dobře rozložení na disciplínách, takže se nemusíme bát. Mně osobně čeká čtvrtka překážek a následně stovkovou a čtvrtkovou štafetu,“ dodala atletka.

autoři: Vladislav Janouškovec , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy