Plzeňští fotbalisté zdolali v lize Slavii a patří jim první místo v tabulce

6. listopad 2017

Fotbalisté Plzně zvítězili ve šlágru podzimu nad mistrovskou Slavií 1:0 gólem Daniela Koláře ze 79. minuty. Západočeši znovu vylepšili svůj rekord, vyhráli i 13. ligové kolo a výrazně se přiblížili k titulu. Viktoria zvýšila v čele tabulky svůj náskok na třetí Pražany už na čtrnáct bodů a před druhou Olomoucí má k dobru třináct bodů.

„Bavit se po 13 kolech o tom, jestli má někdo titul, je nesmysl. Hraje se ještě o 51 bodů. Na druhou stranu 14 bodů je náskok, že bychom ani netušili, že bychom ho po 13 kolech mohli mít. Ale čekají nás ještě strašně těžké zápasy. Nemůžeme v žádném případě oslavovat titul," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba.

Zatímco domácí nastoupili v očekávané sestavě, slávistický trenér a plzeňský rodák Šilhavý překvapivě nasadil do zahajovací jedenáctky Rotaně a Zmrhala. Na hrotu útoku hrál Škoda a Necid zůstal jen na lavičce stejně jako letní posily Danny se Stochem či Souček.

V první půli se hrál vyrovnaný fotbal. Plzeň v úvodu dvakrát postupovala do otevřené obrany, ale Kopic při přečíslení špatně přihrál a Jugasův zákrok na Krmenčíka rozhodčí Příhoda jako penaltový neposoudil.

Druhá půle přinesla vítězný gól Koláře

Po změně stran nejprve pálil mimo hostující Škoda. Pak si vytvořila krátký tlak Viktoria a v 53. minutě měla dosud největší šanci utkání. Krmenčík však hlavičkoval těsně vedle a desátý gól v ligové sezoně nedal.

V 69. minutě předvedl pěknou individuální akci střídající Zeman a jeho střelu na přední tyč vyrazil hostující Laštůvka. Pak Kolář hlavičkoval v dobré pozici nad a Kopicův technický pokus skončil těsně vedle.

Plzeň svou aktivitu zužitkovala v 79. minutě. Kolář napřáhl za vápnem, balon zaplaval ve vzduchu a Laštůvka jen sledoval, jak zapadl pod břevno. Domácí kapitán dal svůj pátý gól v ligové sezoně a rozhodl stejně jako v říjnu na Spartě, kde rovněž zařídil vítězství 1:0.

autoři: vja , jik | zdroj: ČTK
Spustit audio