Plzeňští Indiáni hostí v dnešním zápase 27. kola hokejové extraligy Vítkovice

3. prosinec 2013

Zápasy mezi Plzní a Vítkovicemi patří v tomto ročníku hokejové extraligy výhradně Západočechům. Ti zatím ovládli oba vzájemné duely a dnes mohou tuto bilanci ještě vylepšit.

První zápas pomistrovské sezóny, první minuta a první gól, jehož autorem byl Martin Straka. Nakonec jich Indiáni nasázeli vítkovickému Steelu pět. I 14. kolo přineslo podobný scénář i výsledek.

V posledních zápasech střídají Vítkovičtí dobré zápasy s propadáky. Od Liberce a Sparty inkasovali po pěti gólech, dokonce osm jich pak nastříleli poslednímu Chomutovu.

To Plzeň fanoušky žádnými brankovými hody nebaví, ale to neznamená, že by se Indiánům nedařilo, během posledních devíti zápasu nebodovali jen v jediném.

Naposledy si doma poradili s hradeckým Mounfieldem, kterému navíc nedovolili ani jednou skórovat. Svou měrnou se o to zasloužil i plzeňský zlý muž Ryan Hollweg.

"Soupeři by měli přemýšlet, kdo proti nim hraje, ten kluk vážně umí trefit hráče. Když se tenhle stokilový kamion rozjede a někoho načape, tak to špatně skončí. Celá jejich lajna hraje fantasticky, každé mužstvo by mělo mít dvě takové. Čím víc Ryanů, tím líp," chválí svého spoluhráče Radek Duda.

V Plzni se začne hrát v 17 hodin a 30 minut. To v Karlových Varech, kde se představí Chomutov, se diváci dočkají úvodního vhazování o půl hodiny později.

autor: jnm
Spustit audio