Plzeňští jachtaři uklízeli kolem Boleveckých rybníků. Našly se zajímavé kousky

21. prosinec 2020 14:00

Místo do honu za vánočními nákupy vyrazili členové Jachetního klubu Plzeň do přírody uklízet. Během soboty vyčistili okolí několika boleveckých rybníků.

Členové Jachetního klubu Plzeň uklízeli kolem Boleváku

Místo nákupního košíku pytel na odpadky, rukavice a mapu rajónu. Tak vypadá nová předvánoční tradice členů Jachetního klubu Plzeň. Na nepořádek kolem boleveckých rybníků už se nemohli dívat, a tak vyrazili na úklidovou akci.

Podle předsedy jachetního klubu Ivana Dragouna se akce povedla. „Našli jsme hodně odpadu a určitě ještě nějaký najdeme,“ popsal. Kvůli protiepidemickým opatřením se dobrovolníci rozdělili do několika skupin, každý dostal mapu se zakresleným rajónem, který má uklízet. O přistavení kontejneru se postarala Čistá Plzeň, lidé dostali také číslo na svozové auto, které jezdilo pro plné pytle.

Pozoruhodný binec

Členové Jachetního klubu Plzeň uklízeli kolem Boleváku

Sbírka nepořádku, který se na místě našel, byla opravdu pozoruhodná. Montérky, zimní bunda, lahve a kelímky, spousta nedopalků. To vše našel i jachtař David Křížek se svou manželkou Lucií Křížkovou, známou televizní moderátorkou. „Největší bordeláři jsou asi kuřáci a rybáři po sobě také moc neuklízí. Našli jsme i pěkné žabky, nechali jsme je tady na schodech, třeba je tu nechal někdo, kdo si šel na jaře zaplavat,“ vtipkovali.

Uklízení provázela pohoda a smích, sešlo se téměř 60 lidí, kteří chtějí v této tradici pokračovat i příští rok.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio