Po lístcích na šesté finále se v Plzni zaprášilo, fanoušci čekali i přes noc

18. duben 2013

Chtělo by se vám stát ve frontě na lístek 12 hodin? Možná si říkáte, že tohle udělá jen blázen a fanatik. Ale v Plzni strávili před tamním zimním stadionem celou noc na dnešek hokejoví fanoušci. Důvod měli jediný - získat vstupenku na zítřejší finálový zápas mezi Plzní a Zlínem, ve kterém by Indiáni mohli vybojovat historicky první mistrovský titul.

„Stoupli jsme si sem po zápase se Zlínem, od té doby tu čekáme. Původně jsme si sem chtěli jít stoupnout v šest, ale situace se vyvinula jinak. A jak vidíte, nejsme první,“ ukazuje před sebe Marek Mařík, jeden z fanoušků Plzně.

Noc před stadionem strávili příznivci západočeského klubu různě. Popíjením, skandováním, vzájemným ujišťováním, že Plzeň vyhraje titul – zkrátka sbližováním se s davem. Tomáš Kárník, další z plzeňských fanoušků, měl ještě trochu jiný program.

„Klepání kosy, pití piva a vykouření krabičky cigaret,“ říkal ráno v dece zabalený, přesto zimou se třesoucí Tomáš.

Někteří fanoušci dorazili před plzeňský zimní stadion ještě v průběhu včerejšího utkání ve Zlíně, konkrétně během jeho třetí třetiny. Matěj Hrůza naopak zaspal, a když dorazil na stadion, viděl před sebou dva dlouhé zástupy fanoušků.

„Myslím, že to ještě docela jde. Nevím, jak to vypadalo minule, ale myslím, že bychom to ještě mohli zvládnout – aspoň doufám, že tu nebudeme stát marně. Ale nevím, k dispozici je tisíc lístků, jo? Když každý koupí dva… No, je tady asi víc než pět set lidí,“ rozhlíží se Matěj.

Pokladny plzeňského stadionu se otevřely v devět hodin, na fanoušky v nich čekala pouze necelá tisícovka vstupenek. Od půl jedenácté už hlásila Plzeň vyprodáno. Kdo měl štěstí, bude si moci zítra užít šestý finálový zápas – a kdo ví, třeba i něco navíc.

autoři: jnm , tej
Spustit audio