Po pravidelné údržbě se znovu otevřel krytý bazén v Plzni na Slovanech

11. červenec 2019 10:00

Kdo se chodí koupat do plaveckého areálu v Plzni na Slovanech, musel se od začátku července spokojit s venkovním koupalištěm. Krytý bazén byl totiž uzavřený. A to kvůli pravidelné údržbě.

Technici bazén vypustili, vyčistili a opravili. Původně měl být zavřený až do sobotního rána (13. 7.). Protože si ale údržbáři pospíšili, je krytý areál od čtvrtečního rána znovu přístupný.

„V rámci odstávky jsme vypustili vodu, provedli kontrolu všech filtrů. Pískový filtr, kde jsme doplnili písek, to jsou jemné filtry a potom hrubé filtry, kde jsme promazali všechna ložiska a zkontrolovali uzávěry a šoupata. Samozřejmě netopíme, takže tam byly i opravy na topných větvích pro vytápění bazénu a ústřední topení,“ řekl technický vedoucí plaveckého bazénu Josef Novák.

Vana na několik milionů litrů vody

Velký padesátimetrový bazén je podle Josefa Nováka z hlediska velikosti jeden z největších v České republice. Vejde se do něj zhruba 2380 kubíků vody.

Také samotná vana bazénu musela projít potřebnou kontrolou. „Zkontrolovali jsme, zda není někde odloupnutá dlaždička anebo nějaká výduť. Samozřejmě drobné nedostatky, které jsme odhalili, tak jsme opravili. Buď dlaždičky vyměnili nebo zabrousili ostré hrany, aby tam nebyla možnost nějakého úrazu. Potom se vyčistil bazénovou chemií a začal se napouštět, což trvalo zhruba tři a půl dne. Nechceme ho napouštět najednou, protože bychom strhli ostatní větve studené vody,“ doplnil Josef Novák.

Krytý bazén je ode dneška otevřený včetně vodních atrakcí až na dvě výjimky. Relaxační bazén a vířivky budou otevřené až od soboty 13. července.

autoři: Lukáš Milota , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio