Pomoci přírodě může každý z nás. Lázeňské lesy v Karlových Varech připravily úklidovou výzvu

Zájemci se můžou ode dneška zapojit do úklidu lesů v okolí Karlových Varů. Úklidová výzva potrvá až do 22. dubna a koná se v rámci dubnových oslav Dne Země.

Akci ke Dni Země připravily Lázeňské lesy ve spolupráci s karlovarským magistrátem a Správou lázeňských parků. Jedná se o úklid odpadků v lesích okolo lázeňského města. Pokud se chcete zapojit, stačí si vyzvednout úklidové pomůcky na magistrátu nebo v kavárnách v areálu svatý Linhart a u Goethovy vyhlídky.

„V našich kavárnách si lidé mohou vyzvednout pytle různých barev a formulář. Akce bude spojená se soutěží, kdy návštěvníci mohou vyrazit do lesa, pomoct nám při sbírání odpadků a při jejich odevzdání s vyplněnými otázkami dostanou v našich kavárnách odměnu,“ uvedl ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary Stanislav Dvořák.

Pytle a rukavice si zájemci mohou vyzvednout v kavárnách na Svatém Linhartu v pondělí až čtvrtek od 11 do 17 hodin, v pátek, sobotu a neděli od 10 do 18 hodin, a na Goethově vyhlídce v pátek, sobotu a neděli od 10 do 18 hodin. Na magistrátu (ul. Moskevská) budou pomůcky dostupné u informačního pultu v úředních hodinách.

autoři: Monika Červená , Jitka Brožková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio