Popularita digitálního rádia v Bavorsku nadále roste

4. červenec 2016

Dobrou zprávou je také skutečnost, že v Bavorsku roste i počet takzvaných Smart TV, tedy televizorů připojených k internetu.

Již více než jeden milion domácností, konkrétně 1,088 milionu, vlastní v současné době v Bavorsku přijímač pro poslech digitálního rádia DAB+. Ukázala to aktuální studie Funkanalyse Bayern 2016. V porovnání s předchozím rokem je to přibližně dvojnásobný nárůst. Tehdy bylo těchto domácností 550 tisíc. Co se týká automobilů, které jsou hlavním tahounem rádia, zde je 392 tisíc rádiích schopných poslechu DAB+. Oproti předchozímu měření jde o jednatřicetiprocentní nárůst. Šestnáct procent bavorské populace ve věku od 10 let vlastní minimálně jeden digitální přijímač.

Dobrou zprávou je také skutečnost, že v Bavorsku roste i počet takzvaných Smart TV, tedy chytrých televizorů, a to z 24,8 % domácností v loňském roce na 28,6 % v roce letošním. Tito lidé mají možnost na své elektronice využívat přístup do archivů prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV a dalších funkcí, k dispozici jsou jim i takzvané widgety, tedy aplikace určené pro platformu Smart TV. Pouze 20 % zmíněných domácností ale využívá internetové funkce denně, případně několikrát do týdne. Více než polovina dotázaných nikdy nepoužila internetové možnosti, které jim jejich televizor přináší.

autor: lukpo
Spustit audio