Porodnice v plzeňské fakultní nemocnici zve budoucí rodiče na Dny otevřených dveří

3. březen 2020 09:35

Pokud čekáte přírůstek do rodiny a stále jste se nerozhodli, které zařízení si k porodu vyberete, můžete tento čtvrtek navštívit porodnici ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně. Gynekologicko-porodnická klinika pořádá další ze svých Dnů otevřených dveří.

„V souvislosti se Dnem otevřených dveří se budoucí rodičky podívají na porodní sál, kde uvidí jednotlivé porodní pokoje. Dále navštíví oddělení šestinedělí, aby viděly, kde budou trávit nezbytný čas hospitalizace po porodu. Dále se dozvědí, jak je porodnice vybavená, jak probíhá samotný porod, co se za porodu děje, jak spolupracovat, či jak dlouhou dobu u nás stráví,“ řekl přednosta kliniky Zdeněk Novotný.

Budoucí rodiče při Dni otevřených dveří budou provázet porodní asistentky a lékaři, kteří jim zodpoví všechny jejich dotazy. S čím nejčastěji potřebují budoucí maminky poradit, znovu popsal doc. Novotný: „Otázek je samozřejmě mnoho. Ženy se ptají, jak to udělat, aby to šlo co nejrychleji. Jak spolupracovat při porodu, jestli to bolí nebo jak dlouho porod trvá a podobně. Často se ptají i na to, zda je potřeba se k porodu registrovat, protože například v Praze žena neporodí, pokud není registrována v některé porodnici. Rovnou odpovím, že u nás registrace potřeba není.“

Den otevřených dveří je určený nejen pro budoucí maminky, ale samozřejmě i pro budoucí tatínky. Prohlídky začínají v 16 hodin a potrvají přibližně jednu hodinu. Délka prohlídky záleží nejen na počtu zájemců, ale i na množství jejich dotazů. Sraz je v knihovně Gynekologicko-porodní kliniky ve třetím patře.

Další Dny otevřených dveří se uskuteční vždy každý první čtvrtek v měsíci.

autoři: Martina Klímová , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio