Poslední rozloučení s fotbalistou Čišovským bude v pátek v Plzni

Naposledy se rozloučit s bývalým plzeňským fotbalistou Mariánem Čišovským mohou blízcí, přátelé i fanoušci v pátek odpoledne ve Velké obřadní síni na Ústředním hřbitově v Plzni. Smuteční obřad začne v 15:30 a bude veřejný.

„Přijít se rozloučit s velkým hráčem, skvělým člověkem a naším kamarádem Mariánem tak mohou všichni viktoriáni," oznámilo vedení Viktorie na webových stránkách klubu.

„Rádi bychom jménem rodiny i klubu poprosili všechny příchozí, aby respektovali omezenou kapacitu obřadní síně, do které budou mít přednostní vstup rodinní příslušníci a nejbližší zesnulého. Všem, kteří Mariánovi věnují tichou vzpomínku, děkujeme," dodal klub.

Marián Čišovský zemřel v neděli ve věku 40 let. Někdejší slovenský reprezentant bojoval od roku 2014 s nevyléčitelnou nemocí ALS (amyotrofickou laterální sklerózou). Mistrovský titul, který Viktoria získala v sezóně 2014, 2015, věnovala právě Marianu Čišovskému. Rodák z Humenného strávil v Plzni tři sezóny. V dresu Viktorie odehrál 64 ligových zápasů, získal s ní ligový titul a zahrál si i ligu mistrů. A i když kvůli nemoci přestal hrát, klub ho stále uváděl na své soupisce.

autoři: Jan Markup , jik | zdroje: Český rozhlas Plzeň , ČTK , FC Viktoria Plzeň
Spustit audio

Související