Pracovní čety železničářů po několika dnech zprovoznily trať mezi Nejdkem a Potůčky

16. leden 2019 10:00

Železničáři pracovali několik dní na znovu zprovoznění trati mezi Nejdkem a Potůčky na Karlovarsku. Ta byla zavřená od sobotního odpoledne, kdy Krušné hory zasáhla sněhová kalamita.

Pro zprovoznění trati nasadili pracovníci do provozu i těžkou techniku. Například bagr s hydraulickými kleštěmi, který odhazoval stromy a mnohé další: „Máme nasazený náš vozík, který má také hydraulickou ruku a vepředu sněhovou frézu. Včera jsme jeli i se sněhovým pluhem,“ řekl vedoucí traťového úseku Daniel Bystroň a doplnil, že sněhový pluh naposledy železničáři využili v roce 2012.

Na zprovoznění trati pracovali už od soboty: „Ještě jsme se nezastavili. Je fakt, že v noci jsme kvůli silnému větru na odstraňování stromů pracovat nemohli. Než aby se někomu něco stalo, nechali jsme trať v úterý ještě uzavřenou,“ dodal Bystroň.

S odklízením významně pomohli také drážní hasiči

Správa železniční dopravní cesty povolala i drážní hasiče z Chebu, kteří odstraňovali spadlé a nebezpečně nahnuté stromy nad kolejemi. „Bez nich bychom to vůbec nezvládali. Musím říct, že hasiči z Chebu nám strašně pomáhají,“ vyjádřil vděčnost vedoucí úseku.

Uklízecí čety i hasiči pracovali na trati od rána do večera. Všichni se u toho řádně zapotili, nejedná se totiž o vůbec snadnou práci: „Řezat v hlubokém sněhu je velmi náročné, protože několik metrů se brodíme hlubokým sněhem a je to více náročné než jít po kolejích,“ popsal zásah hasičů velitel družstva Richard Kejmar.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související