Práva v Plzni nemohou přijímat studenty magisterského studia

25. květen 2012

Plzeňská právnická fakulta nesmí přijímat studenty do pětiletého magisterského programu. Rozhodlo o tom ministerstvo školství. Letos se přitom na fakultu hlásí přes 400 uchazečů, až 300 studentů chtěla škola přijmout.

Podle děkana fakulty Jana Paulyho se situace ve škole výrazně zlepšila s rozhodnutím ministerstva školství proto nesouhlasí. „Bylo rozhodnuto na základě nějakého skutkového stavu, který už dávno neplatí. Samozřejmě to je rozhodnutí, které je pro fakultu, troufám si říct, likvidační“, řekl děkan Jan Pauly.

Ministerstvo školství už v březnu rozhodlo, že škola nesmí přijímat nové bakaláře. Vedení Západočeské univerzity se ale odvolalo a čeká na rozhodnutí. Jestli se univerzita odvolá i proti zákazu přijímání magistrů, zatím není jasné. Rozhodnutí ministerstva je totiž v souladu se stanovisky vrcholných orgánů univerzity. Už dříve totiž právnické fakultě doporučilo nové magistry nepřijímat. Fakulta i přesto vyhlásila přijímací řízení.

Pokud bude zákaz příjímat studenty do magisterského programu definitivní, je škola připravena vrátit uchazečům poplatky za přijímací řízení.

autor: lum
Spustit audio