Právnickou fakultu v Plzni prozatím povede bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil

30. září 2009
Tento pořad

Situace na plzeňské právnické fakultě budí zvědavost, zájem i rozhořčení veřejnosti a zároveň obavy současných studentů o jejich budoucnost stejně jako těch minulých o to, aby nebyl znevážen jejich titul společně s hodnotou školy, kde jej získali. Rektor Západočeské univerzity proto včera přistoupil k nutnému kroku a pověřil dočasným řízením právnické fakulty bývalého ministra spravedlnosti - Jiřího Pospíšila. Martina Klímová si o této události povídala s rektorem Josefem Průšou.

Právnickou fakultu v Plzni prozatím povede bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Rektor univerzity Josef Průša ho dočasně pověřil funkcí vedení fakulty. Rozhodnutí rektora pak na mimořádném zasedání potvrdil i akademický senát fakulty. Pospíšil ve funkci nahradil děkana Jaroslava Zachariáše, jenž na svoji funkci rezignoval v pátek. Na jak dlouho získá Pospíšil mandát, rozhodne akademický senát za týden ve středu.

Logo

Nabídku vést fakultu označil Jiří Pospíšil za možnost, jak fakultě, u jejíhož zrodu stál jako student a kde působí jako externí asistent katedry správního práva, pomoci. Jeho mandát není zatím časově omezen, Pospíšil ale uvedl, že nechce, aby byl delší než rok. Pokud bude pověřen na více než jen několik týdnů, sestaví reformní program, který předem zveřejní, aby bylo jasné, zda se je podařilo splnit.

autor: mkl
Spustit audio