Prezident Miloš Zeman dnes ukončí návštěvu Karlovarského kraje

21. březen 2019 08:00

Karlovy Vary, Vintířov, Kraslice a příhraniční Aš – to jsou města, která doposud navštívil prezident během své třídenní návštěvy Karlovarského kraje. Dnes (21. března) se vydá do Milhostova a Nového Kostela.

Prezident se vydá v rámci posledního dne oficiální návštěvy kraje do obce Milhostov na Chebsku. Obec si zvolil kvůli loňským prezidentským volbám. Svůj hlas mu tady tehdy dalo přes 90 procent lidí, kteří k volbám přišli. Stejně jako v předchozích dnech bude i dnes svým příznivcům děkovat.

Na radnici přijede kolem poledne a krátce po 13. hodině ho čeká debata s veřejností. Pro obyvatelé obce půjde o historickou událost, protože posledním státníkem, který Milhostov oficiálně navštívil, byl na začátku 70. let minulého století tehdejší prezident Ludvík Svoboda.

Symbolickou tečkou třídenního programu bude oběd pana prezidenta v Novém Kostele, který si vybral také s ohledem na loňský úspěch obce v soutěži Vesnice roku. V celostátním kole totiž Nový Kostel vybojoval třetí příčku. Z Karlovarského kraje Miloš Zeman odjede krátce po 16. hodině.

Hlava státu poskytne dnes Českému rozhlasu Karlovy Vary také exkluzivní rozhovor. Povede ho redaktorka Andrea Strohmaierová, která se s panem prezidentem ohlédne za jeho letošní třídenní návštěvou, vrátí se k tématům, o kterých během ní diskutoval, a proberou také problematiku regionu.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio