Při požáru ubytovny v Plzni zemřel člověk. Policie podezřívá jednoho muže z obecného ohrožení

12. září 2018 11:52

Vyšetřovatelé úterního požáru našli ve vyhořelé ubytovně v Plzni – Karlově jednoho mrtvého. Totožnost mrtvého kriminalisté zjišťují. Dosud věděli jen o 12 lidech, kteří při požáru utrpěli zranění. Policisté už mají v souvislosti s požárem jednoho podezřelého.

„Na místě události bylo nalezeno torzo těla. Veškeré další informace v souvislosti s tímto nálezem poskytuje Policie ČR,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

O mrtvém se zatím ani neví, zda to byl muž či žena. „Statik také zakázal vstup do a na část budovy, kde došlo k propadnutí stropu,“ dodal Poncar.

VIDEO: V Plzni–Karlově hoří ubytovna

V Plzni-Karlově hořela ubytovna dělníků, kteří většinou pracují v nedaleké zóně Borská pole. Hasiči vyhlásili třetí, nejvyšší stupeň poplachu. Integrované záchranné složky evakuovaly z budovy 130 osob. Na místě je podle policie zhruba deset

V Plzni-Karlově hoří ubytovna dělníků, kteří většinou pracují v nedaleké zóně Borská pole. Hasiči vyhlásili třetí, nejvyšší stupeň poplachu. Integrované záchranné složky evakuovaly z budovy 130 osob.

Dvanáct lidí bylo zraněno, z toho dva hasiči. Jeden ale začal po chvíli opět pracovat, druhého odvezli záchranáři s kombinací přehřátí a vyčerpání do nemocnice. S lehčími až těžkými zraněními tam odvezli také deset lidí z ubytovny.

Krajští kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Zadrželi kvůli tomu jednoho muže, který je zatím v policejní cele, řekla policejní mluvčí Pavla Burešová. Další podrobnosti neuvedla. 

Na místě bylo na 40 hasičů.

Požár zachvátil ubytovnu v Plzni - Karlově v úterý krátce před osmou hodinou ranní. Po dvou a půl hodinách se ho hasičům podařilo lokalizovat. Dohašování trvalo podle Poncara až do středeční třetí hodiny ránní.

Spolumajitel objektu, který přišel na místo, odhadl škodu na stavbě na 40 milionů korun, řekl Poncar. Skutečnou výši určí později vyšetřovatelé.

Hasiče pak ve středu vystřídali vyšetřovatelé. „V současné chvíli na místě působí vyšetřovatelé příčin požárů a Policie ČR, které poskytujeme součinnost,“ řekl Poncar.

autoři: ako , pj | zdroj: ČTK
Spustit audio