Přijďte se podívat! Den otevřených dveří v Českém rozhlase Plzeň je opět připraven

30. duben 2022

V sobotu 14. května otevíráme dveře Českého rozhlasu Plzeň. Zveme vás k prohlídce rozhlasového zákulisí a na setkání s lidmi, které znáte z vysílání. Těšíme se na vás mezi 10. a 16. hodinou.

Většinu návštěvníků jistě bude zajímat především živé vysílání, nahrávací studia a režie. Vše si budete moc prohlédnout. Vysílání budou odbavovat nejprve Michal Jánský, později Veronika Albrechtová.

Ve studiu S1 vás čekají v časech v 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 a 15:30 vystoupení Nové české písně a Žihelského pěveckého sboru. V studiu S2 vám ukážeme nahrávání zpěvu, včetně možnosti vytvoření vlastního CD. Studio S3 bude také plné hudby, ale i tance. V 10:30 zahraje kapela The Dixie Hot Licks a a vystoupí swingoví tanečníci, ve 12 hodin začne Retro disco Zdeňka Rabocha a uvidíte choreografie tanečního studia Dominique. Ve 14 hodin se můžete těšit na Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje a na dechovou hudbu Úhlavanka. Ve studiu S4 si vyzkoušíte čtení zpráv nebo moderování.

Z minulých ročníků

Ve velké hale ČRo Plzeň se setkáte s moderátory, zprávaři nebo redaktory. Najdete zde také fotokoutek. Redaktorky Anděla Blažková a Kateřina Dobrovolná budou natáčet rozhovory s návštěvníky a v zimní zahradě vám předvedou, jak se reportáž z terénu později zpracovává.

Nenechte si ujít prohlídku Rozhlasového muzea. Uvidíte vývoj rozhlasové, studiové, přenosové a reportážní techniky. Předvedeme vám exponáty, které dříve tvořily vybavení našeho studia a které se nám podařilo zachovat. To vše porovnáte s dnešní technologií.

Před budovou vám nabidneme aktivity pro děti, občerstvení nebo přehlídku moderního přenosovéhoo vozu. Stanislav Jurík bude také natáčet anketu Ahoj rádio. Kdo ví, třeba se za pár dní uslyšíte v našem vysílání.

Den otevřených dveří ČRo Plzeň
autor: iko
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.