Příprava stavby přeštického bazénu je v běhu. Stavět by se mohlo od začátku nového roku

27. červenec 2022 22:06, aktualizováno

Už mnoho let si lidé z Přeštic na jižním Plzeňsku přejí vlastní bazén. Pokud vše dobře dopadne, nový přeštický bazén se začne stavět na začátku příštího roku. Národní sportovní agentura by ho mohla podpořit částkou 90 miliónů korun.

Kousek od školní jídelny a ulice Nepomucká by měl vyrůst plavecký krytý bazén. „Bude se jednat o bazénovou halu. Bazén bude 25metrový o šesti drahách s wellness a relaxační zónou a samozřejmě s veškerým zázemím, aby tam mohl probíhat výkonnostní sport,“ sdělil parametry bazénu přeštický starosta Karel Naxera.

Dokončen byl geologický průzkum. Ten je důležitým podkladem pro tvorbu dokumentace na provedení stavby. Následně bude vypsaná veřejná zakázka na zhotovitele bazénu. Architekt také poté napoví, v jakých cenových relacích se bude stavba pohybovat. „Odhad vyplývající z dokumentace pro stavební povolení je ve výši 134 milionů,“ sdělil starosta Karel Naxera.

Podle plánu bude hotovo v půlce roku 2024

Pokud se přeštický plavecký bazén začne skutečně stavět, musí být podle Národní sportovní agentury hotový do poloviny roku 2024. Na bazén se těší třeba sportovci přeštického Sokola. Plaveckou soutěž tamní Sokol zatím musí pořádat v Klatovech nebo v sušickém bazénu. Po dokončení bazénu by se mohla konat přímo v Přešticích.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio