Prix Bohemia Radio 2022 hlásí novou kategorii. Třetici tradičních sekcí doplní Podcast

2. březen 2022

V nadcházejícím ročníku festivalu Prix Bohemia Radio přibyde zcela nová kategorie pro pravidelné podcasty a podcastové kanály či série. Nová sekce s názvem Podcast je otevřená všem tvůrcům, jejichž české podcasty byly publikovány v audio podobě prostřednictvím internetu během loňského roku.

Nová kategorie Podcast doplní na Prix Bohemia Radio 2022 třetici dlouholetých soutěžních kategorií Dokument, Drama a Reportáž a nahradí kategorii Multimédia, která byla součástí festivalu po dobu tří let.

Do kategorie Podcast lze přihlásit pravidelné podcasty a podcastové kanály s minimálně deseti zveřejněnými epizodami a uzavřené podcastové série či seriály s minimálně pěti zveřejněnými epizodami, které byly publikovány prostřednictvím internetu v období od 1. ledna do 31. prosince 2021. Podcasty musí být v češtině a dostupné v audiu (nikoli ve videu) pro české publikum. Stopáž podcastů není nijak omezena.

Do kategorie Podcast nelze přihlásit jednotlivé epizody pravidelných podcastů či sérií a seriálů, jednotlivé rozhlasové hry, dokumenty nebo reportáže. Lze však přihlásit podcastový kanál či sérii jako celek v kategorii Podcast a vybraný díl podcastu v příslušných žánrových kategoriích Drama, Dokument či Reportáž.

Spustit audio