Pro Terezu Brodskou jela do plzeňského divadla záchranka. Rozzlobila se tenkrát i maminka

Český rozhlas Plzeň zavítal s pořadem Otázky Tondy Procházky do Lidového domu Blovice. Pozvání přijaly herečka Tereza Brodská a režisérka Tereza Kopáčová.

Tereza Brodská měla první angažmá v plzeňském divadle. "Věděla jsem, že plzeňské divadlo je jedno z nejlepších, že se tady vyhraju. Pro mě to byla dobrá škola. Bylo to úžasné," pochvaluje si tři divadelní sezóny.

Vypráví jak bydlela v Plzni Na vršíčkách, kde mělo ubytování spoustu herců. "Vždycky jsem čekala do dvou hodin, dlouho po představení, v divadelním klubu, abychom šli spolu domů, protože jsem se bála sama přes park, kde bylo plno úchylů." Poslechněte si i příběh, jak se Tereza v bytě přiotrávila rozbitými vafkami.

S režisérkou Terezou Kopáčovou se Tereza Brodská seznámila při natáčení cyklu Soukromé pasti. Režisérka stojí i za dalšími úspěšnými počiny - GEN, Cestománie, Nevinné lži a další.

V pořadu vzpomíná, že jako desetiletá dívenka žila v domě, kde bydlela sestra Oldřicha Kaisera. Právě v tomto bytě se odehrávaly divoké večírky. "To, co se dělo v patře pod námi a na zahradě, to byly ty největší akce, které v té době bylo možné dělat," vypráví.

Druhou část talk show si poslechněte v neděli 12. března od 11 hodin.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio