Prodej nových poštovních známek s prezidentem Pavlem je spuštěn

8. červen 2023 09:00, aktualizováno

Zájemci si už mohou kupovat nové poštovní známky s prezidentem Pavlem. Netradičně jsou k dispozici v různých barevných variantách.

Poštovní známky s prezidentem

Česká pošta začala prodávat nové poštovní známky s prezidentem Petrem Pavlem. Lidé si je mohou kupovat na pobočkách nebo na e-shopu České pošty. Vytištěných je sto tisíc nedělitelných archů s deseti známkami v různých barvách a poprvé nejde o rytiny, ale o tisk ofsetovou metodou. Na nalepovacích známkách s označením B je podobizna prezidenta a dvouocasý lev.

Jak prozradily pracovnice hlavní pošty v Plzni, po známkách byla dlouho dopředu poptávka, každý den se našel alespoň jeden klient, jenž se pídil po tom, zda a kdy bude možné známky zakoupit. Nyní se zájemci, kteří si chtějí známky pořídit na památku či si s nimi rozšířit sbírku, dočkali. Na plzeňské hlavní poště jsou k dostání ve filatelistické pokladně v prvním patře nebo na jednotlivých přepážkách. Arch deseti kusů známek s prezidentem Pavlem stojí 230 korun. Počet archů na osobu a jeden nákup není nijak omezený.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio